Serien om Sofia Winter och SIB-gruppen

Mer om böckerna

Vid skogens slut

DEL 1


Utgiven våren 2020 

Format: Ljudbok, E-bok och inbunden bok.


Flicka från isolerad familj leder spåren till brutalt mord. 


Sofia Winter ser fram emot sitt nya jobb där hon ingår i en grupp som ska fungera som ett tvärsnitt av polis, socialtjänst och skola, för att bättre fånga upp barn i riskzonen. 


Vid fyrtio år är Sofia vilse i livet, hennes son ska flytta hemifrån och hennes man verkar ha tankarna på annat håll. Något som skapar en klump i magen, hon vet ju vad som hände för några år sedan. Hon förlät, men såret finns kvar. Samtidigt försöker Sofia närma sig sitt förflutna genom att söka sanningen om vad som hände henne i barndomen. 


På en av skolorna hon besöker finns Alva, en flicka som drar sig undan socialt umgänge och som ofta är borta från skolan utan förklaring. Det är något med Alva som gör att Sofia inte kan släppa taget. När en flicka i Alvas närhet hittas brutalt mördad anar Sofia att även Alva kan vara i fara.


Ju mer Sofia gräver, desto mer akuta blir hennes farhågor och en skämmande sanning uppenbarar sig. 


Vid skogens slut är den första delen i serien om Sofia Winter. En isande spänningsroman om hemligheter, lojalitet och längtan efter frihet.


Slumra in

DEL 2


Utgiven hösten 2021

Format: Inbunden bok, ljudbok och E-bok 


Sofia Winter försöker bygga upp ett nytt liv efter att hon och hennes lillasyster Alva fritogs från extremiströrelsen Ekoportalen. Varje dag lever de i rädsla för deras vedergällning. 


För att skingra tankarna går Sofia upp i arbetet hos polisen i Piteå, där hon är delaktig i att utreda ett fall med en drunknad pojke. Det verkar handla om självmord, men utredningen utvecklas till något långt snårigare, och när ytterligare en tonåring visar sig ha avlidit under märkliga omständigheter leds teamet in på en slingrig väg kantad av sorg, ilska och skam.


Samtidigt börjar någon skicka anonyma meddelanden till Sofia ... och vem är egentligen mannen som har en förmåga att dyka upp överallt? 


Slumra in är den fristående uppföljaren till Vid skogens slut.

Boktrailer

Slumra in

Elle belle bi

DEL 3


Utgiven sommaren 2023

Format: Inbunden bok, ljudbok och E-bok.


Ett år har gått sedan Sofia Winter var tvungen att fly för att undkomma Ekoportalens förföljelse, och hon och hennes syster Alva har levt med nya identiteter sedan dess. De har ännu inte vågat söka efter sin mamma, Cecilia, som försvann spårlöst i kaoset kring sektens upplösning. Efter ett hotfullt telefonsamtal tvingas de på flykt igen.

I Piteå sker ett dödsfall i en familj och Clara och Kalle kopplas in i utredningen. Allt trappas upp när barnet i familjen försvinner spårlöst och får dem att omvärdera omständigheterna kring dödsfallet. När även Kalles son försvinner hopar sig frågorna. Deras sökande leder dem till en gammal jaktstuga, där orden Elle, belle, bi är skrivna på en barnteckning.

Elle, belle bi? 

Boktrailer Elle belle bi