Vid skogens slut 

Format: Ljudbok, E-bok och inbunden bok.


Flicka från isolerad familj leder spåren till brutalt mord. 


Sofia Winter ser fram emot sitt nya jobb där hon ingår i en grupp som ska fungera som ett tvärsnitt av polis, socialtjänst och skola, för att bättre fånga upp barn i riskzonen. 


Vid fyrtio år är Sofia vilse i livet, hennes son ska flytta hemifrån och hennes man verkar ha tankarna på annat håll. Något som skapar en klump i magen, hon vet ju vad som hände för några år sedan. Hon förlät, men såret finns kvar. Samtidigt försöker Sofia närma sig sitt förflutna genom att söka sanningen om vad som hände henne i barndomen. 


På en av skolorna hon besöker finns Alva, en flicka som drar sig undan socialt umgänge och som ofta är borta från skolan utan förklaring. Det är något med Alva som gör att Sofia inte kan släppa taget. När en flicka i Alvas närhet hittas brutalt mördad anar Sofia att även Alva kan vara i fara.


Ju mer Sofia gräver, desto mer akuta blir hennes farhågor och en skämmande sanning uppenbarar sig. 


Vid skogens slut är den första delen i serien om Sofia Winter. En isande spänningsroman om hemligheter, lojalitet och längtan efter frihet.

"Även fast jag inte läser så mycket spänningsromaner så ville jag ändå läsa denna då författarna är från samma stad som jag, Piteå, och jag blev verkligen inte besviken. Att den utspelar sig i Piteå gör givetvis sitt, men jag gillade den verkligen. Jag satt som fastklistrad vid boken och hade svårt att lägga den ifrån mig. Den är spännande, rörande och smärtsam då vissa delar verkligen gör ont i hjärtat att läsa. Den är defenitivt en riktig bldvändare och en fantastisk debut! Av mig får den ⭐⭐⭐⭐⭐/5"

Bokslukarfeministen

"Vilken debutroman!!! Riktigt bra. Att den är inspirerad av verkliga händelser gör den ännu bättre, eller ännu värre kanske man skall säga. Boken ger en inblick i hur barn far illa i en sekt. Oerhört tufft. Man inser vikten av skolans uppmärksamhet på hur dessa elever mår."

⭐⭐⭐⭐⭐

Bokmalarochbladloss


Detta är Sara Åström och Anette Sandlunds romandebut och de har verkligen hittat sin nish, och mutat in en ny ort på deckarkartan! Då strävan att göra skillnad för barn i behov av extra stöd var mitt huvudsakliga skäl att en gång bli fritidspedagog kände jag starkt för Sofias engagemang och för specialenheten. Jag uppskattar barnets perspektiv i den här berättelsen. Både de specifika som förekommer, det "inre barnet" och utsatta barn generellt. Det märks att det även är något som engagerar författarna. Även sammanslutningen och det liv de lever väcker mitt intresse, och starka obehag! Det var på flera plan en intressant berättelse som ger mersmak och jag ser fram emot att återse karaktärerna och se vart berättelsen bär. För den förebådar mycket spännande!

Boksann

Alltså den här boken! Så spännande och det riktigt kröp i skinnet när jag läste den. Storyn är så spännande att man inte kan göra annat än att sträckläsa boken! Läs den här om du är ute efter en riktigt tät och skickligt skriven spänningsroman. Jag ger Vid skogens slut  ⭐⭐⭐⭐/5 i betyg.

fridas_bookcorner

Fler recensioner hittar du hos Omnible, klicka dig vidare och läs

KONTAKT


Pressfrågor, foton, kontakt med förlag eller författarduon.

Copyright © 2020 SARA ÅSTRÖM & ANETTE SANDLUND

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera